Banen

Tenk Lofoten frisbeegolfbane er en variert bane som krever både presise og lange kast for å få en god score. De fleste hullene er i åpent og kupert terreng, mens på de fire siste hullene kreves det mer presisjon fra utkastfeltet. I mai 2023 har de gamle hjemmesnekra kurvene blitt byttet ut med nye kurver fra Prodigy. 

Planen er at Tenk Lofoten Frisbeegolfbane både skal ha layouts for de som har en del erfaring og for nybegynnere. 

Caddybok (Oppdatert 21. mai 2023)

Tenk Lofoten Frisbeegolfbane på Udisc


Hvor finner du Tenk Lofoten Frisbeegolfbane? 

Tenk Lofoten Frisbeegolfbane ligger i området rundt Leknes idrettspark. Her er det skistadion om vinteren, rulleskiløype om sommeren, fotballbane og idrettshall med kunstgress og klatrevegg. Det er en stor parkering utenfor Lofothallen, som er gratis å bruke. Hull 1 finner du 30 meter fra inngangen til Lofothallen. 


Historie

Tenk Lofoten var den først frisbeegolfbanen som ble bygd i Lofoten. Elever og lærere ved Leknes skole snekra kurver på sløydsalen gjennom vinteren 2021, før fairways ble ryddet og kurver montert våren 2021. I juni 2021 ble banen offisielt åpnet av ordfører med hele skolen tilstede. Verdensmester Sune Wentzel kastet også glans over åpning med kurs og oppvisning. 


Banebeskrivelse

Banen består nå av 13 hull, hvor alle har ordentlige kurver fra Prodigy. 

Det har blitt gjort noen justeringer på nesten alle hull, men hull 1, 3, 9, 10 og 12 (nå 13) er like som i 2022. På grunn av sikkerhet og tilgang til kurver så tas hull 7 fra ADGT Klokkarvika/Leknes bort, samt at hull 2 ikke blir en par 4, men splittes til de opprinnelige hull 2 og 3.


Beskrivelse av endringer

Hull 2: Nytt utkastfelt bak lyktestolpe. Både utkastfelt og kurv er flyttet noen meter i hver sin retning, så hullet har blitt ca. 30 meter lengre. 

Hull 4: Kurven er flyttet ca. 5 meter lengre bort fra gammel plassering. 

Hull 5: Utkastfeltet er flyttet ca. 10 meter lengre bak, bort fra skitraseén. 

Hull 6: Kurv er flyttet ca, 15 meter lengre bort fra gammel plassering. 

Hull 7: Utkastfelt er flyttet ned bakken, til bak gapahuk. Det er satt opp mandopiler på lyktestolper. Kurven er plassert ca. 5 meter lengre bort fra gammel plassering. 

Hull 8: Deler utkastfelt med hull 7. 

Hull 11: Samme utkastfelt som det gamle hullet. Kurven er nå plassert videre bortover stien. På dette hullet er det lurt å bruke spotter, for å unngå leting etter disk. 

Hull 12: Nytt hull som ble satt opp til ADGT Klokkarvika/Leknes. Utkastfeltet er 15 meter etter kurven på hull 11. Dette er et par 4 hull. Du kaster deg først 80 meter ned til åpning i skogen, før du kaster 40 meter gjennom skogen og over en liten rygg. Kurven står i forkant av et gjerde. Kaster du over gjerdet er det OB. Om du må på andre siden av gjerdet er det et hull i det, 25 meter til høyre for kurv. Kurven er en Innovakurv, som er lånt av IL Blest. Takk for det! 

Sti til hull 13: Gå gjennom "tunnel" i skogen rett nedenfor kurv 12. 

Hull 13: OB-linjen flyttes til opprinnelig grense, ikke ADGT-varianten. Disken må ligge oppe på kantsteinen mellom gress og asfalt, for å være "god".