Baneoppdatering Borg Frisbeegolfbane

Postet av Lofoten Frisbeeklubb den 24. Mai 2023

Borg Frisbeegolfbane er endelig snøfritt og begynner å tørke opp tilstrekkelig til at sesongen kan starte. Banen vil fra denne uka være med i seriespillet til Lofoten Frisbeeklubb. I denne artikkelen kan du lese om hvilke oppdateringer som er gjort for 2023-sesongen. 

Hovedmålet med banen er at idrettsanlegget Borgtun trimanlegg, som er eid av IL Blest, skal få flere bruker og aktiviteter. Banen skal derfor være gøy å bruke, både for nybegynner og erfarne. Samtidig skal banen være turneringsbanen i Lofoten, hvor man virkelig får testet ferdighetene sine. Derfor er det laget flere løyper man kan gå, med ulik lengde og vanskelighetsgrad. Noen av hullene har fått to utkastfelt, og målet er at de fleste hullene skal ha det på sikt. 


Banens fire løyper

Familie-/barneløypa (Rød) - Kun 6 relativt korte hull i nærheten av parkeringsplassen. Spiller hull 1, 2, 3, 4, 11 og 17. Det er laget en sti fra kurv 4 til utkastfelt 11, som vil merkes snart. 

Kortløypa (Hvit) - 12 hull uten lengre gåturer mellom hullene. Løypen spiller ikke hull 9, 10, 12, 13, 14, 15 og er på ca. 2 km. 

Hovedløypa (Hvit) - Alle 18 hull og ca. 3,5 km totalt inkludert strekkene mellom hullene. Hull 6, 14 og 16 har lettere utkastfelt. 

Hovedløypa (Blå) - Denne løypa er lik den hvite hovedløypa med har de vanskeligste utkastfeltene på alle hull. Det er denne løypa som spilles under seriespillet. 


Beskrivelse av endringer

Hull 4: Spilles likt som tidligere, men det er felt et lite tre i knekken av fairwayen, som gjør hullet noe enklere. 

Hull 6: Kurven står nå montert på en plattform med trapp, som erstatter kabeltrommlene. Om du kaster OB fra utkastfeltet skal du kaste neste kast fra en dropsone, ikke fra der disken sist var god. den hvite løypa bruker dropsonene som utkastfelt. 

Hull 9: Nytt hull! Gå rett opp i skogen over bro, etter hull 8. Etter en god dose høydemeter kommer du til utkastfeltet, rett ved en gapahuk. Hullet er en vestrekurve, ca. 75 meter langt og slakt nedover. 

Hull 10: Gamle hull 9. Utkastfeltet står på samme plass. Kort gåtur etter hull 9. 

Hull 11: Gamle hull 10. Spilles likt som tidligere. 

Hull 12: Gamle hull 11. Spilles likt som tidligere. Gamle hull 12 er fjernet. 

Hull 14: Har fått nytt utkastfelt. Utkastfeltet finner du 50 meter lengre til venstre, når du går ned fra hull 13. Utkastfeltet er rett bak en gapahuk. Hullet har blitt 165 meter, og har fått en OB-linje du må over fra utkastfeltet. Dropsone er foreløpig kun markert med røde veistikker. Hvit løype spiller fra gammelt utkastfelt, og uten OB-linjer. I tillegg står nå Odin å stirrer på deg med ett øye, mens du prøver å sette putten. IKKE TREFF HAN!

Hull 15: Det er satt opp et OB-område i myra bak kurv. 

Hull 16: Har fått nytt utkastfelt. Utkastfeltet er 15 meter lengre bak i fairwayen og to høydemetre lavere. Hvit løype spiller fra gammelt utkastfelt. 

Hull 1, 2, 3, 5, 7, 8, 13, 17 og 18 spilles likt som i 2022. 

Oversiktskart

Caddybok Borg Frisbeegolfbane (Oppdatert 24. mai 2023)


Veien videre

Utover baneendringene er det gjort en solid innsats med kvisting, klopping og grøfting våren 2023. Det er fortsatt behov for dugnadsarbeid, så om du kjenner kallet kan du kontakte klubben, eller banemesterne Håvard Jakobsen, Magnus Halset (99576115) eller Are Edvardsen, så får du en passende oppgave eller blir kalt inn til dugnad. 

12. og 13. august skal det arrangeres Nordnorsk mesterskap på Borg, og det blir nok fort gjort noen justeringer på banen til den turneringen. 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.